3 Rengöring Chores du borde inte göra på egen hand

Anonim

Getty Images

Alla ser våren som dags att göra ett rent svep och fånga upp alla de hushållssysslor du har lagt ner. Men om du klarar av dessa jobb är mer än vad du kan hantera just nu, är det inte ett dåligt alternativ att anställa hjälp utan hjälp. Låt en proffs ta itu med dessa tre att göra för att få det största stödet för din fjäderrengöring (och en mindre sak på din lista).

1. Tvätta Windows
Beroende på vilken typ och antal fönster du har kan du själv tvätta dem till ett flerdagsprojekt. Professionella fönsterhanteringstjänster kommer vanligtvis att rengöra fönstren (inifrån och ut), skärmar och sållar som en del av grundpaketet. Vissa kommer att flytta inredning och skydda golv och omgivande ytor utan extra kostnad. Den totala kostnaden kommer att baseras på din plats, antalet fönster och eventuella extrafunktioner som persienner eller stormfönster som du också vill rengöra. Ring flera tjänster för att jämföra vad de erbjuder. De flesta kommer att ge gratis uppskattningar för din övervägning. Kolla webbplatser för föreningar som International Window Cleaning Association för att hitta certifierade medlemmar i ditt område.

2 . Rengöring Mattor
Djuprengöring mattor är inte särskilt lätt att göra, även om du äger en maskin. Så en gång om året eller så är det en bra idé att ringa in en professionell mattrengöring. Carpet and Rug Institute rekommenderar det och många matta tillverkare kräver professionell rengöring för att uppfylla villkoren för deras garanti.

Varning: Välj inte en tjänst bara för att du har en kupong eller såg en annons. Ring flera tjänster och begär uppskattningar på platsen. Var försiktig med dem som endast tillhandahåller telefon- eller webbuppskattningar. När de anländer och ser själva jobbet citerar de ofta ett högre pris som du då kan känna sig tvungen att acceptera. Förvänta dig någon tjänst för att förbehandla fläckar och fläckar och flytta små möbler, som slut- och soffbord och stolar. Om det inte redan ingår, rekommenderar vi att du köper en applikation av en fläckavvisande yta för att skydda dina mattor mot fläckar och smuts. Slutligen fråga någon tjänst du överväger om det garanterar sitt arbete och kommer tillbaka för att behandla eventuella fläckar som återkommer efter mattan torkar.

3. Återställa hårda golv
Ett alternativ är professionell rengöring i hemmet Bona Deep Clean System. Bona, med sitt nätverk av professionella golvfinishers, erbjuder konsumenterna möjlighet att få trägolv rengjorts mer noggrant och djupt än de kan göra sig med bara en mopp. Bona-tekniker använder en speciell maskin i kombination med en kommersiell styrka, träskyddsrengörare för att försiktigt skrubba golv och lyfta bort uppbyggd smuts, även från smala sprickor och sprickor. Det finns inget behov av att flytta hem eller flytta möbler, och enligt Bona kan 500 kvadratmeter golv rengöras på mindre än en timme. Efter rengöring kommer teknikerna att applicera ett nytt lager av polish till golvet, om du vill ha det. Kontakta Bona webbplats för att hitta en entreprenör i ditt område.

Och kom ihåg, för någon professionell tjänst du anställer för att arbeta runt ditt hem, fråga alltid:

• En skriftlig uppskattning som inkluderar det arbete som ska utföras och kostnad

• Bevis på försäkring och hur eventuell skada på din egendom kommer att hanteras

• Referenser från tidigare kunder (och kalla dem)

Denna artikel uppträdde ursprungligen på goodhousekeeping.com

Carolyn Forte är direktör för hemtjänsten och rengöringsprodukter avdelningen för Good Housekeeping Research Institute.

Från: Bra Hushållning USA