24 matinspirerade babynamn som är faktiskt coola

Anonim

Getty Images

När Gwyneth Paltrow heter hennes dotter Apple tillbaka i '04, skrek alla. Men flicknamnet, som för närvarande är rankat på # 959 på Nameberry, tyder på en renhet och hälsa. Kanske finns det ett fall för att namnge ditt barn efter en frukt, veggie eller annan mat. Här är fler matinspirerade barnnamn som är faktiskt mer mångsidiga och vanliga än du kanske tror.

1. Saffron. Brittisk skådespelerska Saffron Burrows kan ha lagt den här flickornas namn på mainstream-kartan, men Saffron, som för närvarande sitter vid # 714, har haft en ökad popularitet under åren.

2. Kale. Nej, det är inte bara den gröna gröna som har ett ögonblick. Namnet Kale, som huvudsakligen används för pojkar, har också en. Namnet toppade i USA 2008 efter Shia LaBeouf spelade Kale Brecht i filmen Disturbia, men enligt socialförsäkringsnamnens databas fick den en rankning av # 972 2014.

3. Clementin. Både modell Claudia Schiffer och skådespelare Ethan Hawke väljer namnet Clementine, vilket betyder "fred och lycka" för sina babyflickor. Clementine är söt och unik, men med en rankning av # 943 på Nameberry, var inte chockad om det finns en annan Clementine i din dotters skola.

4. Persikor. Populariserad av sena persikor Geldof, är detta flicknamn både höft och söt.

5. Nori. Tack vare Kimye äldsta barn Nordväst har Nori sett en stadig ökning i popularitet de senaste åren. Traditionellt tänkt som tång som används för sushi, används Nori som namn för både pojkar och tjejer.

6. Kobe. Som berättelsen går, namngavs basketstjärnan Kobe Bryant efter ett japanskt steakhouse, som självklart serverade kobe beef. Tydligen har namnet resonerat med människor, som det för tillfället är # 537.

7. Olivolja. Efter Drew Barrymore heter hennes dotter Olive, verkade världen låta ut en kollektiv awww . Och sedan kopierades omedelbart. Socialförsäkringsdatabasen visar att Olive hade ett banger år 2014, som kommer in på # 282.

8. Rosemary. Den läckra doftande kryddan är också ett ständigt populärt namn. Med detta sagt har det gamla namnet sett en uppgång nyligen, med en av sina största år 2014 med en rankning av # 575 enligt socialförsäkring.

9. Salvia. Traditionellt ges till pojkar, Sage, rankad # 654 på Nameberry, betyder "klokt och vetande."

10. Maple. För närvarande sitter den på # 801, men eftersom Jason Bateman gav namnet till sin dotter är det inte konstigt att Nameberry förutspår att namnet Maple kommer att se långsam tillväxt under de kommande åren.

11. Colby. Ja, föräldrar älskar det här för sina små pojkar, men det börjar också hänga med tjejerna. Detta söta och knäppa namn betyder "från en kolstad".

12. Ambrosia. Otroligt vacker och eterisk ljudande, Ambrosia, som betyder "gudens mat", är överraskande populär. Nyligen var flickans namn rankat # 497 på Nameberry.

13. älskling Det här söta namnet kan ha blivit känt av Honey Wilkes, Ashley Wilkes syster i Gone With the Wind, men Susan Sarandon kan ha planterat ett frö när hon avslöjade att hennes barnbarn kallar sin älskling istället för mormor.

14. Brie. Brie är namnet på en ostproducerande region i Frankrike. Rankat # 606, kan Brie också stavas Bree, eller förstoras med Brielle.

15. Klove. Kräftan är oftare känd för pojkar, ett kryddinspirerat namn. En annan version: Clovis.

16. Ingenting. Om du inte är skrämmad genom att ge ditt barn samma namn som en Spice Girl, är Ginger ett förtjusande namn för en tjej.

17. Dijon. Ett sött och kryddigt namn för en pojke, Dijon är huvudstaden i Bourgogne-regionen i Frankrike, som är känd för sitt vin och ypp, senap.

18. Basil. Sitter på # 431 är Basil, som vi alla vet smakar gott på sallader och pizzor. Inte helt vanligt men namnet Basil, som betyder "kungligt och modigt", har skörpt upp nyligen. Typiskt ges det till pojkar.

19. Charlotte. Ja, den uber-populära Charlotte är faktiskt en efterrätt som involverar damfingrar. För närvarande rankas den # 10, men kommer sannolikt att fortsätta att öka popularitet efter Princess Charlottes födelse.

20. Barack. Förnamnet på vår POTUS - ett namn som han ärvt från sin kenyanska far - är också en ungersk brandy gjord av aprikoser.

21. Coco. Föräldrar, som Courteney Cox och David Arquette, väljer ofta att stava Coco utan "A" - som den berömda designern Coco Chanel - men namnet ljudet är detsamma som du stavar det. Coco är rankad # 499. (För mammor och pappor som bara inte kan begå sig här är det också ett sött smeknamn.)

22. Jasmine. Ofta förknippad med Princess Jasmine från Aladdin, Jasmine, som rankades # 167 år 2015, är också namnet på ett krydda, liksom en persisk blomma.

23. Bartlett. OK, det är inte detsamma som att namnge ditt barn "Pear", men det är en mängd olika frukter. Det betyder också "jordens jord".

24. Madeleine. Att tänka på de fina franska kakorna och betyder också "kvinna från Magdala" är Madeleine rankad # 283. Observera dock: Om du vill namnge ditt barn efter tjejen i det gamla huset i Paris som var täckt av vinstockar, stavar det Madeline.


Från: Cosmopolitan USA