20 Inomhus Växter till Small Space Gardener

Anonim

Getty + Vitamini Handgjord

Om ditt hem inte var välsignat med massor av kvadratmeter, betyder det inte att du inte kan böj din gröna tumme. Alla dessa växter tar upp minimalt utrymme, kräver lite sol (ett måste när du bara har några fönster att arbeta med), och är i grunden gjorda för ett litet boende.

21 Foton

Växtens glädje

Kinesiska pengar växter

Vårdnivå: Måttlig

Ljus indirekt sol är idealisk för den här växten, men var försiktig med vattningar. Det kräver en "dränering och torr" inställning (vatten noggrant, låt sedan marken torka) tillsammans med veckosmältningar. De ovanliga runda lövna gör ett dramatiskt intryck, så det är bäst att hålla potten enkel, som den här skärmen från Planternas glädje.

Vitamini Handgjord

Staghorn Fern

Vårdnivå: Enkel

Låg till medelstor ljus och måttlig fukt kommer att hålla din staghorn ser bäst ut. Dessa växter hör hemma på väggen. Ta en titt på Vitamini Handmade's handledning för att ta reda på hur hon skapade denna vertikala skärm.

Sarah Yates

Ormplantor

Vårdnivå: Enkel

Indirekt ljus är idealiskt för dessa växter, tillsammans med lätta vattningar som bara äger rum efter att jorden har torkat helt. Placera den i en förhöjd växter för att lägga intresse för ett tomt hörn i din hall, som ses här på ett hus i kullarna.

Getty Images

Gråtande Fig

Vårdnivå: Mellanliggande

Ljust men indirekt ljus är bäst för den här växten, som människor ofta sätter i gemensamma utrymmen i sina hem, som vardagsrummet. Vatten det om några dagar för att hålla jorden fuktig hela tiden. Eftersom denna växt är full och har många blad, väljer du en enkel vitpott.

Getty

kaktusar

Vårdnivå: Enkel

Dessa växter trivs i naturligt ljus och behöver bara vattnas en gång i veckan under våren och sommaren och var tredje vecka under hösten och vintern. I stället för att köpa en stor kaktus, köpa en mängd små och plantera dem ihop i ett färgstarkt terrarium för att skapa ett enkelt centerpiece.

Getty

Calatheas

Vårdnivå: Enkel

Gå med indirekt solljus (för direkt och bladfärgen kommer att blekna) och jämnt fuktig mark som inte är våt eller torr. För att visa upp de färgglada bladen, välj en vitkruka för denna växt.

Getty

Aloe Växter

Vårdnivå: Enkel

Aloe älskar solen och kräver bara vatten en gång i veckan, så att jorden kan torka helt däremellan. Sätt din växt i en lång kruka som håller löven av bordet. Om du känner dig extra kreativ, måla en rundad kruka som en ananas innan du lägger aloe som Lines Across.

Getty Images

Dragon Tree

Vårdnivå: Mellanliggande

Spikiga löv som växer uppåt och har en röd kontur gör namnet på denna växt helt perfekt. Men direkt solljus kan skada dem - så ge den här killen lite sol och lite skugga. Uttalandet gör paret perfekt med en modern pott.

Getty

Jade Växter

Vårdnivå: Enkel

Dessa växter behöver bara medium ljus i några timmar varje dag och vattnas några dagar efter att jorden har torkat helt. För att hjälpa de djupgröna bladen med röda tips på denna växtpop, lägg den i en gryta som är lika levande och slående.

Ganska nice

Fredliljor

Vårdnivå: Enkel

Denna växt kräver medelstort till lågt ljus och behöver bara vattnas när jordens överdel är torr. Juxtapose bladets organiska form med en modern plantering. Se mer på Pretty Nice.

Design * Sponge

Fiddle Leaf Figs

Vårdnivå: Enkel

Ljust indirekt ljus är idealiskt. Vattna bara denna växt när jordens högsta tum är torr. Placera det i ett hörn för att skapa en dramatisk kontaktpunkt, som i den här lägenheten över på Design * Sponge.

Getty

Engelska Ivy

Vårdnivå: Måttlig

Fyra timmars direkt solljus (och indirekt under resten av dagen) och stadig fukt är nyckeln till att hålla din murgröna glad. Sätt din växt i en kruka som ger utrymme att växa eller träna den runt en skulpturell form för att skapa en topiary, som All Things Heart and Home.

Liten vitval

Golden Pothos

Vårdnivå: Enkel

Ta hand om pothos med ljusa, indirekta ljusa och måttliga vattningar (aldrig tillåter att jorden blir vattenloggad). Blogger Little White Whale uppgraderade en standard terra cotta potten till en charmig skulptur, vilket ger mer inverkan på den lummiga växten.

Wabi Sabi Wanderings

Spindelväxter

Vårdnivå: Enkel

Ljusa, indirekta ljus och tillfälliga vattendrag gör spindelverket en av de enklaste att ta hand om. Visa av de krökta bladen med en hängande planter, som dessa avkapade hållare av Wabi-Sabi Wanderings.

Eklektiska trender

Aspargus Fern

Vårdnivå: Enkel

Indirekt ljus är bäst och du bör också ge dem mycket vatten, var försiktig så att du inte övermättar jorden. Häng potten från en modern macramehållare. Se hur man skapar detta på eklektiska trender.

Ett hem fullt av färg

Pärlsnöre

Vårdnivå: Lätt att Moderat

Du har snabbt långa pärlsträngar genom att lämna växten i ljus, indirekt ljus med tillräckligt med vatten för att hålla jorden stadigt fuktig. En Home Full of Color gjorde en enkel träskål i en hängande skärm som gör att växten kan kaskad över sidorna.

The Blackbird

Gummi Växter

Vårdnivå: Enkel

Liksom de flesta andra växter på listan, kräver gummiväxten ljus, indirekt ljus. Du bör bara bevattna det när marken är torr. Gummiplanter har den extra fördelen att de är en av de bästa naturliga luftrenarna där ute. Placera dem nära din favorit sittgrupp, som The Blackbird gjorde, för att njuta av frisk luft.

The Brick House

Split Leaf Philodendrons

Vårdnivå: Enkel

Ljus, indirekt ljus och jämn fuktighet gör det möjligt för denna växt att trivas. Brickhuset doppade en plantering i neonfärg, vilket ger ut de vackra gröna färgerna på bladen.

Driven By Decor

Paddle Växter

Vårdnivå: Enkel

Ge paddla växten full till delvis sol och vatten endast när de översta två tummen av jorden är torra. Placera den i en petitkruka som betonar växtens unika form. Driven av Decor visade hennes (finns på IKEA!) På en bokhylla för en oväntad touch.

Varför gör du mig inte

Luftväxter

Vårdnivå: Måttlig

Även om dessa växter växer var som helst (men ljusa, indirekta ljus är bäst), måste du suga dem i vatten en gång i veckan i minst 10 minuter. Varför gör du mig inte för att göra dessa moderna hållare från lera, vilket gör att du kan Ta bort växterna när det är dags för deras veckovisa bad.

5 växter som hjälper till att hålla myggor borta

Vi tar en härlig lavendel buske över en ful nudda zapper någon dag.