11 Thanksgiving Fun Facts Du kommer att vilja dela på Turkiet Day

Anonim

Erika LaPresto

Eftersom du delar det du är tacksam för, fyller ditt ansikte, dodgar de obehagliga äktenskap / barn / jobbfrågor och / eller tittar på fotboll på Turkadagen, varför inte kasta några roliga fakta för att verkligen få festen påbörjad?

Eftersom ja, alla i USA känner till historien om den första Thanksgiving (åtminstone hoppas jag). Du vet, när pilgrimerna och medlemmarna i Wampanoag-stammen samlades i Plymouth-kolonin för att festa tre dagar i 1621 (om du inte visste, nu vet du). Men överraskning! Det finns en miljon och en annan fascinerande sak om semestern. Här är några av de bästa bitarna av information att dela över hela dagen:

1. Historiker är faktiskt inte säker på om kalkon äts på första tacksägelsen år 1621.

Inte bara det, men den första tacksägelsemålet kanske inte har serverats. Den "fowling" som de åt den dagen kunde ha varit andra fåglar som "ankor, gäss och svanar" som också regelbundet ätas i området.

2. Den första Macy's Parade använde levande djur från Central Park Zoo.

Enligt AM New York och andra källor, kallades Macy's Thanksgiving Day Parade ursprungligen "Macy's Christmas Parade" för att sparka ut semestershoppingperioden. Hölls 1924, den första paraden "inkluderade en menageri av cirkusstöd, inklusive apor, björnar, kameler och elefanter, alla lånade från Central Park Zoo."

3. Snoopy har dykt upp i Macy's Parade mer än någon annan karaktärsballong.

En Snoopy-ballong debuterade på Macy's Thanksgiving Day Parade 1968 och gjorde 39 framträdanden "på och av fram till 2015" innan han ersattes med Charlie Brown år 2016, rapporterar Mental Floss .

4. Sarah Josepha Hale var faktiskt "Thanksgiving Mother."

Sarah J. Hale, författare till "Mary Had a Little Lamb" och 1900-talets författare och redaktör, fick smeknamnet Thanksgivingmor (eller gudmor) efter att hon skrivit ett brev till president Abraham Lincoln och statssekreterare William Seward 1863, kräver att tacksägelsen förklaras som en nationell helgdag. Biografi skriver, "[Lincoln] följde efter, vilket slutligen ledde till en bestämd tid för årlig firande genom åren."

5. "Jingle Bells" var ursprungligen en Thanksgiving sång.

Jag vet, det här är vildt. Men James Pierponts ursprungliga 1857-sång, titeln "One Horse Open Sleigh", var ursprungligen komponerad för Thanksgiving. Det blev så populärt runt julen om att 1859 titeln blev ändrad till "Jingle Bells".

6. Benjamin Franklin önskade att kalkon var nationalfågeln.

I ett brev som han skrev till sin dotter, Benjamin Franklin pennor "För min del önskar jag att den skalliga örnen inte hade blivit vald till vårt lands representant ... För Sanningen är Turkiet i jämförelse en mycket mer respektabel fågel." Det finns faktiskt en sång om detta år 1776, den Tony-vinnande musiken om utarbetandet av självständighetsförklaringen.

7. Butterball har haft en Turkiet Talk-Line öppen varje november till december i över 35 år.

Tro det eller inte, sedan 1981 har Butterball svarat på mer än 100 000 kalkonrelaterade frågor för tusentals hem i USA och Kanada varje november till december. Ja, Turkiet Talk-Line är riktig .

8. Du är inte trött från kalkonens tryptofan.

Dåliga nyheter: Den verkliga anledningen till att du är trött är att du överdriven. Faktum är att Dr. Daniel Barone säger Business Insider, det kallas faktiskt "postprandial trötthet". Enkelt uttryckt säger han att det betyder "efter att du har haft en stor måltid går din kropp i grunden avstängningsläge och sömn blir främjad."

9. Den första professionella Thanksgiving Day fotbollsmatchen spelades 1920.

Enligt Pro Football Hall of Fame, inkluderade de spel som spelades på Thanksgiving den 25 november 1920:

  • Akron Pros (7) vs Canton Bulldogs (0)
  • Decatur Staleys (6) vs Chicago Tigers (0)
  • Elyria (OH) Atletik * (0) vs Columbus Panhandles (0)
  • Dayton Triangles (28) vs Detroit Heralds (0)
  • Chicago Boosters * (27) vs Hammond Pros (0)
  • All-Tonawanda (NY) (14) mot Rochester Jeffersons (3)

* Icke-ligamål. "Spel mellan liga lag och non-league lag räknas i ställning i 1920." - Pro Football Hall of Fame

Fotbollsfans, piska ut dessa statistik och du kommer att vinna spelet.

10. Onsdagen före Thanksgiving har kommit att vara känd "Drinksgiving" eller "Black Wednesday."

Natten innan Thanksgiving har snabbt blivit en natt för att dricka, där Uber-priserna ökar, Business Insider- rapporter.

11. Svart fredag, AKA dagen efter Thanksgiving, är den mest trafikerade dagen för rörmokare.

Rörmokare och tömningsföretag får inte riktigt fredagen efter Thanksgiving utan att se som om det faktiskt är en av sina mest trafikerade dagar på året. Faktum är att det är så upptagen Roto-Rooter VVS och Vattenrengöringsföretag kallar faktiskt det ... ja, "Brown Friday."