10 saker du behöver bli av med innan du går ihop

Anonim

Ah, så du och din signifikanta andra har gjort det stora hoppet att leva tillsammans. Grattis, det är säkert en spännande tid. Det enda som kan dämpa flytten är att ta med dessa objekt.

1. Icke-väsentliga böcker

Getty Images

Här är frågorna designer James Andrew ber att se till att varje bok i hans rikligt lagrade hyllor hör hemma där. "Hänvisar jag ofta till det? Fortsätter det att inspirera mig? Älskar jag verkligen det? Är det samlat?" Om någon av dessa är ja, det är en målvakt. Annars är det här din möjlighet att sikta genom din samling och kasta de romaner som var bara eh, eller den kokbok du aldrig har använt, eller soffbordsboken som inte längre känns relevant.

2. Mementos från dina enskilda dagar

Nu när du båda övergår till ett nytt skede i ditt förhållande, borde ditt hem visa det. "Håll saker som påminner dig om enkla, bachelorette-dagar till ett minimum", säger organisatören Tova Weinstock, grundare av Tidy Tova. "Tänk på överflöd av ramar med dina gal pals-minnessaker och lagra dem i enlighet med dem, eller låt dem gå."

3. Din madrass och sängkläder

Getty Images

"Nytt liv, ny ande", säger Kelly Wearstler. "Ditt hem borde återspegla ditt nya liv tillsammans." Börja med det mest uppenbara stället och ta tillfället i akt att göra det till en uppgradering till en madrass du både älskar att sova på.

Detsamma gäller för dina lakan, säger professionell arrangör Laura Cattano, som föreslår att donera gamla sängkläder till din lokala veterinärs kontor. "Du ska inte börja ditt nya liv tillsammans på gråa lakan som brukade vara vita", säger hon.

4. Tryckt trä någonting

"Det väger ett metriskt ton. Rengör det ur ditt liv!" säger designer Nick Olsen. "Allt du var tvungen att sitta på golvet och montera dig själv - chansen är att rörelsekostnaden ensam kommer att vara mer än vad den är värd." Kom ihåg att du flyttar in i ett gemensamt hem, inte din högskolelägenhet.

5. Mindre köksartiklar

Getty Images

Hur många kan öppnare behöver du, speciellt när man blir rostig? Du kommer sannolikt att börja med dubbletter av allt, men det betyder att det är dags att kasta den som inte klipper (bokstavligen). Till exempel, "säg att en av er har en uppsättning klädkrukor och kokkärl, och den andra har en stapel från hårdvaruaffären ... det är den som behöver gå", säger Andrew.

6. Fan art

"Släpp filmposter och andra tillbehör", säger interiördesigner Trip Haenisch. När allt är: Chanserna är att din partner inte delar din extrema kärlek till "Clueless" (eller "Die Hard"). Varför få dem att se på det hela dagen?

7. Kläder och skor som du aldrig bär

Getty Images

"Att flytta ihop betyder att du delar allt, inklusive garderober och byråer. Men när vi bor ensam brukar vi ha mer kläder eftersom vi kan ockupera alla lagringsutrymmen av oss själva, säger interiördesigner och organisatör Jeffrey Phillip.

Phillip föreslår att du gör en garderobsrengöring innan du flyttar in, så blir den rörliga processen enkel och konfliktfri (åtminstone när det gäller garderoben).

8. Slumpmässiga möbler

Att hålla på möbler som du inte behöver verkligen är ett vanligt misstag för många par. Att tvinga gamla möbler i ett rum där det helt enkelt inte matchar är aldrig en bra idé. "De bästa husen har inte bitar som skriker" mina ägare kunde inte hitta en plats för mig så de fastnade mig i detta besvärliga hörn ", säger Cattano.

Det är bäst att antingen sälja eller donera dessa bitar, för att du också kan sluta spendera mer än du har råd med att helt enkelt hålla den extra soffan i förvaring utan anledning. "Om du inte kommer att behöva det inom en snar framtid, eller om objektet inte är otroligt sentimentalt, är det vanligtvis inte värt att betala för att lagra det. När möbler lagras lagras det oftast flera gånger i lagringsavgifter. Spara dig själv pengarna och köpa något nytt när du behöver det, säger Phillip.

9. Din förvaringsenhet

Med tanke på lagringsenheter är det här den perfekta tiden att helt och hållet minska den kostnaden. "Fyll inte bara med nya grejer", varnar Olsen. "Du lägger till så mycket och glömmer allt om en månad." I stället besöker enheten innan du flyttar, pare ner till vad som passar in i den nya platsen och donera resten. "Ring dina flyttare i förväg och låt dem veta att du måste göra ett extra stopp på flyttningsdagen, " tillägger han. Det kommer att börja erfarenheten av att dela ett hem på en ljusare, mer positiv notering.

10. Gamla elektronik

Getty Images

DVD-skivor som du inte har tittat på innan Netflix började strömma, en laddare till den första mobiltelefonen du någonsin ägde, mystiska kablar - alla har en plats där oanvänd elektronik går för att samla damm, men du vill definitivt inte att mellanslaget dubbleras när kombinera hem.

"Håll de bättre objekten och donera de du inte behöver om de är i gott skick, eller återanvända dem om deras livslängd är över, " säger Cattano.

Från: ELLE Decor US