10 Insider Hacks För Vanliga Rengöring Conundrums

Anonim

Under min första praktik på en modemagasin såg jag redaktörerna med vördnad (och lite rädslan): De var mäktiga, arbetade hårt och såg omöjligt chic. Allting om dem verkade coolt och enkelt. Så jag studerade dem. Jag försökte ta reda på hur de fick swag (även om jag trodde att de måste ha blivit födda med det). Men hemligheten till deras svala var inte medfödd; det var inte så mystiskt. Det var helt enkelt att efter många års arbete i branschen, hade de samlat alla knep för att se bara. Och nu, efter att ha rackat upp ett antal år på mode själv, känner jag mig rustad att dela med dig av de snygga modetipsen jag har lärt mig. Varnas: de är konstiga, och många behöver ett kylskåp.

1. En anställd över ett lyx märke som rymmer en av de mest avundsvärdiga handväskorna där ute lärde mig detta tips för att få repor av läder:

"Gnid en liten bit fuktkräm i skrapan med en Q-spets tills riven är borta. Det är brutto, men bokstavligen är det som att gnugga lotion i krackad hud. Jag rekommenderar Nivea unscented moisturizer."

2. En A-listare berättade för mig att vända mina läderbyxor inuti och lagra dem i frysen för att hjälpa dem att hålla sin form. En annan svär vid maskin torkning läder leggings på låg värme, igen inuti, för att minska stretching. Jag har provat båda teknikerna och kan säga att båda fungerar som en charm.

3. En smycken designer till stjärnorna erbjöd detta hushållsspets för rengöring av mässing, guld och diamant smycken:

"Ketchup rensar mässing och Fantastik skiner guld och diamanter som en mofo."

4. En vän av mig svär av magtkammarens krafter för att ta bort hennes mest lyxiga kashmirströjor.

5. En av de mest kända parfymerna i världen instruerade mig att alltid hålla min parfym i kylskåpet för att hålla det friskt.

6. Försök aldrig tvätta dina jeans. Om de börjar lukta, sätt dem i en gallon zip lås väska med en torktumlare över natten och lämna dem i frysen. När de tina, kommer de att känna sig fräscha och rena men passar fortfarande perfekt.

7. För att få deodoranta fläckar av ganska mycket material, gnugga tyget ihop. Det fungerar även (riktigt bra) på svarta kläder!

8. ELLE.com-bidragsredaktör Faran Krentcil fick detta användbara tips från sin farfar, som körde en läderfabrik i Garment District på 60- och 70-talet: "Om dina mocka skor blir våta, bollar du tidningen inuti dem och lägg ihop dem i tidningen. De kommer att behålla sin form och struktur och torka ut ganska snabbt. "

9. För dig som bär päls i vinter (eller tittar på alla de färgade pälsarna på kran för nästa höst), här är ett tips för att hålla din skytt. Håll dina pälsrockar (eller halsdukar) i frysen för att hålla dem borta. Visst, det kräver en extra stor frys, men tycker du inte att det är värt investeringen?

10. En av våra favoritstjärnestjärnor lärt mig att använda en hårtork som ångbåt för att få rynkor ut precis innan du springer ut dörren (eller om du gillar dig, bor du sansjärn). Om du har en hel klänning som behöver stryka, försök att hänga kläderna utanför duschen medan du kör varmt vatten till ångkroppar.

via ELLE.com

Från: ELLE US