10 Husägare Association Stories som gör dig rasande

Anonim

Getty

Lyssna, hela husägarnas förenings syfte är att hålla kvarteren rena, säkra och välkomna. Men ibland kan de som kör dessa organisationer få lite av kontrollen. Behöver du bevis? Denna Reddit-tråd bryter ner de värsta erfarenheter som människor någonsin har haft med en HOA - och berättelserna är inget annat än hemskt.

1. Kreditkort Bedrägeri

Prata om att gå till extrema åtgärder: En HOA ansökte illegalt om och mottog kreditkort för husägare i grannskapet och använde sedan dessa kort för att anlita entreprenörer för att fixa "utestående problem", som att tvätta fönster och rengöra krita av trottoarer - allt utan husägare " samtycke.

2. Gräsvattningsordningen

När det var en torka i Kalifornien, förbjöd staten ett förbud mot att bevattna gräsmattor. Men en HOA hade inte det och insisterade att husägare fortfarande vattnar sina gräsmattor. Så de lyckliga husägare fick välja mellan att bli böter av staden eller deras HOA. Val, val.

3. Färgkriget för brevlåda

När en HOA bad en husägare om att måla om sina brevlådor, kontrollerade de för att se vilka regler som gällde färgval. Det fanns ingen, de målade den ellila. Naturligtvis kom nästa månad ett annat brev. Så bytte de upp till ljus orange och sedan neonrosa - bara för att trotsa HOA.

4. Juldagen meddelanden

Även helgdagar är inte begränsade gränser. På speciellt Scrooge-liknande HOA-sätta "kommer att bogseras" bokstäver på bilar parkerade på gatan den 25 december. Lyckliga helgdagar?

5. The Horrifying Hurricane Fine

Efter en orkan rivit sig genom en husägares underavdelning fick hon en $ 400 böter (!) För att ha trädben och andra skräp i hennes gård en dag efter stormen. Och de böter en annan person i grannskapet, eftersom deras tak blåses av.

6. Basket Hoopla

En familj med unga pojkar ägde en bärbar basketbåge för sina barn att leka med och var föremål för många order att ta bort det. Efter att ha nekat, stal någon från HOA det från sin gård - så hyresgästerna bestämde sig för att cementera en permanent i sin uppfart.

7. Parkeringsförbudet

Bilar är nödvändiga för att komma runt i stan, men en HOA trodde att det skulle "se trevligare" om alla parkerade på vägen istället för i partiet - och de fortsatte att dra några bilar som bröt sina regler och använde partiet.

8. Takreparationsregeln

När en kvinnas tak började läcka köpte hon nya kakel för att patchera hålet. Men eftersom lera mönstren inte var samma färg som resten av taket, sa HOA att hon inte kunde använda dem. Kickeren? Dessa ursprungliga plattor görs inte längre så hennes tak omvandlas till en våt, möglig röra.

9. Bush Height Drama

Mäter du höjden på dina buskar? Antagligen inte. Men en HOA gjorde det klart att deras invånare inte fick låta sina buskar växa över tre fot genom att gå runt med en linjal och lämna ut bokstäver för några regelbrytare.

10. The Two Pets Rule

Enligt en HOA borde du bara äga två husdjur maximalt. Som ett resultat döljer många grannar sina husdjur och går bara en i taget.